Daniel over zijn ervaring bij Vicoma Skip to content
daniel van langeveld

Daniel van Langeveld over zijn stage en het vervolg

  • mara.oosterhof

Daniel van Langeveld over zijn stage en het vervolg

Meer weten over dit verhaal?

Jordy Paijmans kan je er meer over vertellen

Jordy-paijmans

Jordy Paijmans

Recruiter

Daniel van Langeveld was derdejaarsstudent Electrical Engineering aan de Fontys Hogeschool toen hij begin 2023 een half jaar stage liep bij Vicoma. Na deze periode kreeg Daniel meteen een parttime baan aangeboden waardoor hij zijn studie met werk zou kunnen combineren.  We spraken hem over zijn eerste indruk en ervaringen bij Vicoma.

Hoe ben je bij Vicoma terechtgekomen?

“Fontys Hogeschool organiseert jaarlijks een Meet&Match event waarbij bedrijven en engineering studenten elkaar kunnen ontmoeten. Dankzij een gesprek met recruiter Jordy maakte ik kennis met wat Vicoma doet, welke klanten ze bedienen en welke disciplines er zijn ondergebracht. Voor mijn stage was ik op zoek naar een middelgroot bedrijf. Bij grote bedrijven ben je al snel een nummer terwijl je als stagiair bij een start-up mogelijk niet de hoeveelheid support kunt krijgen die je nodig hebt bij het uitvoeren van een opdracht. Ik zocht dus een bedrijf dat groot genoeg was om bij specifieke vragen de juiste personen te kunnen aanspreken om antwoorden te vinden en klein genoeg voor voldoende persoonlijke contact en vertrouwelijkheid. Vicoma leek een goede match. Na een telefoontje midden december werd ik in contact gebracht met het afdelingshoofd Elektrotechniek en Instrumentatie en ging de bal aan het rollen. In januari mocht ik aan de slag.”

Hoe verliep je eerste stagedag en de daaropvolgende periode bij Vicoma?

“Ik werd goed ontvangen door de receptioniste die me begeleidde naar de afdeling waar ik zou werken. Ze maakte mij wegwijs waar ik welke informatie kon vinden en stelde me voor aan alle aanwezige collega’s. Een nieuwe werkplek is altijd even wennen, maar ik werd allesbehalve aan mijn lot overgelaten.”

“Mijn werkzaamheden bestonden in eerste instantie vooral uit design draften wat in mijn geval betekende dat als er aanpassingen moesten worden gedaan op elektrische installatieschema’s, ik de eerste was die deze doorvoerde. Daarna controleerde er binnen Vicoma nog iemand de nieuwe schema’s.” De resultaten waren goed en het vertrouwen groeide. “Geleidelijk aan werden mijn taken daardoor uitgebreid, met onder meer het opstellen van componentenlijsten en het aanpassen van P&ID’s (Piping and instrumentiation Diagram, red.). Deze werkzaamheden horen veeleer op de process en piping afdelingen thuis. Maar aangezien zij extra handjes konden gebruiken, deden ze beroep op mij. Ik heb mij breed inzetbaar opgesteld zodat ik meer van het bedrijf zou leren kennen.”

Na de stageperiode was een vervolg gewenst?

“Zowel Vicoma als ikzelf keken met tevredenheid terug op de stageperiode, waardoor ze mij – na een deugddoende vakantie – een baan aanboden. Het gaat hier om een contract van 8 uur per week zodat het goed is te combineren met mijn studie. Het is erg fijn dat er wordt gekeken naar je persoonlijke situatie en de workload die gewenst is. Ik hoor van medestudenten dat ze vaak de keuze hebben tussen 20 uur of helemaal geen uren. Die afstemming op je persoonlijke situatie is erg prettig.”

Wil jij net als Daniel stagelopen bij Vicoma? Lees hier meer over de mogelijkheden.

Vicomezen aan het woord.

Jouw toekomstige collega’s vertellen over het reilen en zeilen van hun baan.

Vacature voor een Structural engineer

We laten ons graag uitdagen door de industrie om tot de beste oplossingen te komen. Kom jij ons helpen?

Bekijk alle vacatures