Project Manager Corrine van der Laarse • Werken bij Vicoma Skip to content
corrine projectmanager project manager

Corrine van der Laarse – Project Manager

Corrine van der Laarse – Project Manager

Meer weten over dit verhaal?

Jordy Paijmans kan je er meer over vertellen

Jordy-paijmans

Jordy Paijmans

Recruiter

Ongeveer vier jaar geleden begon Corrine van der Laarse bij Vicoma als project manager.  Ze is in deze functie verantwoordelijk voor de uitvoering van multidisciplinaire projecten voor verschillende klanten. We vroegen haar of ze iets meer kan vertellen over haar functie en loopbaan bij Vicoma.

Hoe ben je bij Vicoma terechtgekomen?

“Nadat ik op LinkedIn een bericht had geplaatst dat ik beschikbaar was voor een andere baan, werd ik niet veel later benaderd door een headhunter. Bij Vicoma zochten ze op dat moment een document controller en een projectleider. Voor de functie van projectleider ging ik vervolgens met iemand van Vicoma in gesprek en niet veel later mocht ik beginnen.”

Kan je iets vertellen over je functie als project manager?

 “Een klant komt bij mij terecht met een idee of de wens om iets te verbeteren in zijn fabriek. Dit idee zetten we  – ik werk samen met een multidisciplinair team – vervolgens om in de vorm van een studie. Ik ben daarbij het aanspreekpunt voor de klant en voor de lead engineers in het team. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat ons werk op de juiste manier op de juiste tijd volgens de juiste afgesproken kosten bij de klant terechtkomt. Vaak volgt na een studie een detail engineering en leveren we een engineering pakket op. Hiermee kan een aannemer of contractor aan de slag.”

Aan welke projecten werk je op dit moment als project manager?

 “Momenteel werk ik als project manager aan een heel groot project met een omvang van een aantal miljoenen euro’s waarbij een klant een deel van zijn fabriek wil uitbreiden met nieuwe reactoren, mengers, ovens et cetera. Daarnaast begeleid ik bij een andere klant dertig kleinere klussen. Hoe groot of klein een opdracht ook is, het is belangrijk dat je de regie houdt en alles van begin tot einde in goede banen leidt. Soms is dit wel uitdagend of complex door de diversiteit. Mocht ik ergens vastlopen, dan bespreek ik dit met mijn leidinggevende zodat we samen een oplossing kunnen vinden. Saai is het in elk geval nooit.”

Hoe ervaar jij de flexibiliteit binnen Vicoma?

“Aangezien ik projecten begeleid bij meerdere klanten, is het prettig dat ik mijn tijd flexibel kan indelen en dat is bij Vicoma geen enkel probleem. Ik kan vanuit huis werken, op kantoor of bij de klant en kan het werk zo inrichten dat het goed uitkomt voor mijzelf en de projecten.”

Hoe zou jij de sfeer binnen Vicoma omschrijven?

“Er is bij Vicoma sprake van een relatief kleine platte organisatie. Daardoor word je snel gezien als medewerker. Je bent geen nummer en de lijnen zijn kort. Daardoor kan ik zonder problemen in de gang de directeur aanspreken of met de receptioniste een bakje koffie drinken. Het is erg informeel. Belangrijk is vooral dat we doen wat we beloven. En lopen zaken toch anders dan gepland, dan is het van belang hierover zowel intern als met de klant het gesprek aan te gaan Gelukkig is er altijd iemand die mij ondersteunt als ik moeilijke gesprekken moet voeren met een klant.”

Biedt Vicoma ook opleidingsmogelijkheden?

“Onlangs volgde ik samen met andere projectmanagers een IPMA Project Management opleiding waar we werden getraind op zowel softe als harde projectmanagement vaardigheden. En op dit moment volg ik een training conflicthantering. De cursussen zorgen voor een frisse nieuwe kijk op ons vak. Je steekt er altijd wat van op. Zo blijf je jezelf ontwikkelen terwijl je ook je klanten nog beter van dienst kunt zijn.”

Ben je na het lezen van het verhaal van Corrine nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jou? Bekijk hier onze vacatures.

Vicomezen aan het woord.

Jouw toekomstige collega’s vertellen over het reilen en zeilen van hun baan.

Vacature voor een Structural engineer

We laten ons graag uitdagen door de industrie om tot de beste oplossingen te komen. Kom jij ons helpen?

Bekijk alle vacatures