Architectuur & Bouwkunde • Werken bij Vicoma Skip to content

Architectuur & Bouwkunde

Meer weten over Architectuur & Bouwkunde bij Vicoma?

Jordy Paijmans kan je er meer over vertellen

Jordy-paijmans

Jordy Paijmans

Recruiter

Als specialist van onze afdeling Architectuur & Bouwkunde werk je bij Vicoma aan uiteenlopende vraagstukken. Of je nu in de rol van Architect, Engineer of Adviseur acteert, uitdagingen genoeg.

Architect of Bouwkundige bij Vicoma

In de functie van Architect of Bouwkundige stel je de juiste vragen om de plannen van de klant goed te begrijpen. Maar ook overzie je de stappen die nog meer gezet moeten worden en stuur je bij. Je pakt een ontwerp pragmatisch en over de volle breedte aan. En je houdt de focus op het primaire proces, de bedrijfsvoering en organisatie. Het is uitdagend. Enerzijds omdat je werkt voor een breed scala aan klanten en anderzijds doordat het werkveld verandert en steeds breder wordt.

Als ondersteun je onze klanten bijvoorbeeld bij:

  • Vastgoedadvisering
  • Complete nieuwbouw en verbouwingsprojecten
  • Optimalisaties van bedrijfsprocessen in relatie tot vastgoed
  • Inspecties van gebouwen
  • Ontwerpen en engineering van gebouwen en constructies
  • Vergunnings- en uitvoeringsbegeleiding
  • Certificering duurzaamheid volgens BREEAM

 

Bekijk hier de projecten waar we bij Vicoma aan werken.

Samenwerking die verbindt

De interactie met de andere disciplines van Vicoma is wat het werken op deze afdeling uniek maakt in onze branche. De collega’s van de andere disciplines weten namelijk alles over de processen, productielijnen en machines in de gebouwen die worden ontworpen. Door deze samenwerking kan je tot de beste oplossing komen voor de vraagstukken van de klanten waar je voor werkt.

Daarnaast werken we samen aan jouw groei. Want ook op het gebied van Architectuur en Bouwkunde zijn er ontwikkelingen in regelgeving, duurzaamheidsambities en energievraagstukken. Het is daarom belangrijk dat je altijd beschikt over actuele kennis. Hiervoor bieden wij jou de mogelijkheid om cursussen en trainingen te volgen zodat jij op de hoogte bent van de laatste kennis in het vakgebied.

Veelgestelde vragen over Architectuur & Bouwkunde?

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden voor een Architect of Bouwkundige?

Vicoma biedt een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je bij een fulltime dienstverband 35 vrije dagen. Maar het is bij Vicoma ook mogelijk om parttime te werken. We vinden de werk en privébalans belangrijk en daarom hanteren we flexibele werktijden, werken we hybride, hebben we regelingen voor zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof, een verhuisdag en meer. Daarnaast bieden we mogelijkheden zodat jij jezelf kan ontwikkelen en kan je ieder jaar rekenen op vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Kan ik als Architect of Bouwkundige doorgroeien?

Absoluut. Je kan doorgroeien als specialist, maar ook kan je doorgroeien in de richting van Project Management of als leidinggevende. Het is maar net waar jouw ambitie ligt.

Welke opleiding heb ik nodig als Architect of Bouwkundige?

Om als Architect of Bouwkundige bij Vicoma te werken heb je minimaal HBO werk- en denkniveau nodig. En een opleiding in de richting van architectuur of bouwkunde. Bij de vacature benoemen we altijd specifiek welke opleiding of opleidingsrichting we van jou verwachten.

Kan ik ook vanuit huis werken als Architect of Bouwkundige?

Jazeker, bij Vicoma werken we hybride en flexibel. De richtlijn is dat je bij een fulltime dienstverband maximaal 2 dagen vanuit huis werkt. Om dit mogelijk te maken krijg je een laptop en telefoon van de zaak. Ook vinden we het belangrijk dat jij jouw thuiswerkplek goed kan inrichting. Daarom faciliteren we dit met de benodigde middelen, zoals een bureau, bureaustoel, scherm (inclusief USB-C docking station), toetsenbord en computermuis.

Architectuur & Bouwkunde vacatures

We laten ons graag uitdagen door de industrie om tot de beste oplossingen te komen. Kom jij ons helpen?

Bekijk alle vacatures

Benieuwd naar onze projecten binnen de Architectuur & Bouwkunde?

Bekijk alle projecten

Meer weten over Architectuur & Bouwkunde?

Jordy Paijmans kan je er meer over vertellen

Jordy-paijmans

Jordy Paijmans

Recruiter

Vicomezen aan het woord.

Jouw toekomstige collega’s vertellen over het reilen en zeilen van hun baan.

Samen met Vicoma bouwen aan het Nederland van morgen

Samen met Vicoma bouwen aan het Nederland van morgen