Elektrotechniek & Instrumentatie • Werken bij Vicoma Skip to content

Elektrotechniek & Instrumentatie

Meer weten over Elektrotechniek & Instrumentatie bij Vicoma?

Jordy Paijmans kan je er meer over vertellen

Jordy-paijmans

Jordy Paijmans

Recruiter

Als Elektro & Instrumentatie Engineer bij Vicoma richt jij je op elektrotechnische projecten binnen de industrie. Je legt complexe ontwerpen vast in schematekeningen en documentatie voor onze klanten.

Elektro & Instrumentatie Engineer bij Vicoma

Op de afdeling Elektro & Instrumentatie bevind je je in een breed vakgebied. Afhankelijk van jouw expertise, ligt de nadruk meer op het elektrotechniek of instrumentatie deel van een project. Op het gebied van elektrotechniek houd jij je bezig met vraagstukken over elektrische vermogens vanwege het inperken van gas of stroom. Maar bijvoorbeeld ook met het inrichten of verbeteren van een energievoorziening. Je kan ook denken aan projecten die te maken hebben met hoogspanning tot 230V, verlichtingsinstallaties, specificeren van transformatoren, vlamboogberekeningen en selectiviteitsstudies. Op het gebied van instrumentatie ben je bijvoorbeeld bezig met de veiligheid van de productie en het voorkomen van verspilling. En daarbij heb je als doel om zoveel mogelijk te automatiseren. Jij weet dat automatisering valt of staat met de juiste instrumentatie.

Bekijk hier de projecten waar we bij Vicoma aan werken.

Samenwerking die verbindt

Je werkt nauw samen met collega’s van je eigen afdeling en andere afdelingen en vestigingen van Vicoma. Ook zoek je de verbinding op met de klant, zodat je een duidelijk beeld hebt van de wensen, eisen en verwachtingen. Door helder en op tijd te communiceren voorkomen we teleurstellingen of miscommunicatie.

Daarnaast werken wij samen aan jouw groei. Want ook in jouw vakgebied zijn er ontwikkelingen op technisch vlak of op het gebied van regelgeving. Wij snappen dat het voor jou belangrijk is om te beschikken over deze actuele kennis. Maar ook om jezelf te ontwikkelen en jouw kennis te verbreden. Hiervoor bieden wij jou de mogelijkheid om cursussen en trainingen te volgen.

Veelgestelde vragen over Elektrotechniek & Instrumentatie?

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden voor een Engineer Elektrotechniek en/of Instrumentatie?

Vicoma biedt een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je bij een fulltime dienstverband 35 vrije dagen. Maar het is bij Vicoma ook mogelijk om parttime te werken. We vinden de werk en privébalans belangrijk en daarom hanteren we flexibele werktijden, werken we hybride, hebben we regelingen voor zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof, een verhuisdag en meer. Daarnaast bieden we mogelijkheden zodat jij jezelf kan ontwikkelen en kan je ieder jaar rekenen op vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Kan ik als Engineer Elektrotechniek en/of Instrumentatie doorgroeien?

Absoluut. Je kan doorgroeien op technisch gebied, maar ook kan je doorgroeien in de richting van Project Management of als leidinggevende. Het is maar net waar jouw ambitie ligt.

Welke opleiding heb ik nodig als Engineer Elektrotechniek en/of Instrumentatie?

Om als Engineer Elektrotechniek en/of Instrumentatie bij Vicoma te werken heb je minimaal HBO werk- en denkniveau nodig. En daarnaast een opleiding in de richting van Elektrotechniek, Industriële automatisering of soortgelijk.

Kan ik ook vanuit huis werken als Engineer Elektrotechniek en/of Instrumentatie?

Jazeker, bij Vicoma werken we hybride en flexibel. De richtlijn is dat je bij een fulltime dienstverband maximaal 2 dagen vanuit huis werken. Om dit mogelijk te maken krijg je een laptop en telefoon van de zaak. Ook vinden we het belangrijk dat jij jouw thuiswerkplek goed kan inrichting. Daarom faciliteren we dit met de benodigde middelen, zoals een bureau, bureaustoel, scherm (inclusief USB-C docking station), toetsenbord en computermuis.

Benieuwd naar onze projecten binnen de Elektrotechniek & Instrumentatie?

Bekijk alle projecten

Meer weten over Elektrotechniek & Instrumentatie?

Jordy Paijmans kan je er meer over vertellen

Jordy-paijmans

Jordy Paijmans

Recruiter

Vicomezen aan het woord.

Jouw toekomstige collega’s vertellen over het reilen en zeilen van hun baan.

Samen met Vicoma bouwen aan het Nederland van morgen

Samen met Vicoma bouwen aan het Nederland van morgen