Arbeidsvoorwaarden • Werken bij Vicoma Skip to content

Uitleg over onze
arbeidsvoorwaarden

Af en toe iets extra’s bovenop je salaris is natuurlijk fijn. Daarom ontvang je (uiteraard) ieder jaar in mei 8% vakantiegeld, maar ook krijg je jaarlijks een bonus in december. Bovenop je salaris ontvang je een extraatje van 15% van het maandsalaris in december.

Overigens vinden we het ook leuk om je door het jaar heen te verrassen met leuke attenties.

Wij zien je graag, maar liever niet iedere dag. We verwachten namelijk dat jij verantwoordelijk neemt in je werk, maar ook in het nemen van rust. We weten namelijk hoe belangrijk het is dat jij ook eens kan afschakelen van het werk. Laten we eerlijk zijn; werken is heel leuk, maar vrij zijn is ook heerlijk! Lekker doen waar je zin in hebt en genieten met de mensen bij wie je het liefste bent. Je hoeft jouw dagen overigens niet per dag op te nemen, je mag ze ook per uur opnemen. Wij willen alleen van te voren weten wanneer je er niet bent en hopen vooral dat je geniet van je vrije tijd.

Overige verlofregelingen

Daarnaast hebben we ook regelingen voor bijvoorbeeld zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof en zorgverlof. Maar ook krijg je bijvoorbeeld een vrije dag als je gaat verhuizen.

Met onze flexibele arbeidsvoorwaarden heb jij de mogelijkheid om een deel van het arbeidsvoorwaardenpakket zo samen te stellen dat het bij jouw persoonlijke wensen past. Naast jouw vaste salaris heb je de keuze om (een deel van) het budget te laten uitbetalen of om dit op te nemen als verlof. Ook kan je jouw budget fiscaal vriendelijk besteden voor bijvoorbeeld ontwikkeling.

Bij Vicoma kun je als ouder ouderschapsverlof opnemen. Doordat je tijdelijk minder werkt heb je meer tijd voor de zorg van je kinderen. In totaal heb je recht op ouderschapsverlof voor 26 x de wekelijkse arbeidsduur. Dit geldt voor ouders van kinderen tot 8 jaar.

Sinds 2 augustus 2022 hebben ouders ook recht op betaald ouderschapsverlof in het eerste levensjaar van het kind. Een nieuwe gezinssituatie kan best even wennen zijn. Door het opnemen van ouderschapsverlof heb je meer ruimte om samen met jouw gezin je ritme weer te vinden.

We geloven in de kracht van flexibel werken en zien het als een waardevol instrument om onze medewerkers te ondersteunen in een gezonde balans tussen werk en privé.

Je hoeft bij ons niet precies om half 9 achter je laptop te zitten. Dus geen stress als je eerst nog even wil sporten of de kinderen naar school moet brengen. Wij begrijpen dat het een uitdaging kan zijn om alle ballen in de lucht te houden. Daarom zijn onze werktijden flexibel. Wij geven een richtlijn en daarbinnen bepaal je zelf wanneer je werkt. Ook kan je parttime werken of bijvoorbeeld 4×9 werken. Kortom, jij hebt de regie in handen en zo kan je nog beter de balans houden tussen jouw werk en privé leven.

Even een keer geen reistijd. Met de files van tegenwoordig klinkt dat als muziek in de oren. Bij ons wordt hier door veel collega’s gebruik van gemaakt en werken ze deels op kantoor en deels vanuit huis. Omdat we het belangrijk vinden dat onze mensen ook thuis onder de juiste omstandigheden werken, faciliteren wij in jouw thuiswerkplek. Zo beschik jij thuis altijd over een goed bureau, een goede stoel en de juiste IT middelen.

Bij Vicoma krijg je een laptop en telefoon van de zaak. Wel zo handig als we flexibel werken promoten. Met een laptop en telefoon ben jij overal bereikbaar en niet plaatsgebonden. Dat betekent overigens niet dat je 24/7 aan moet staan, omdat we een goede werk-privébalans ook heel belangrijk vinden.

Wij willen als Vicoma blijven vernieuwen en investeren ook graag in jouw ontwikkeling, zo kunnen we samen groeien. Kennis delen en uitwisselen is super belangrijk. Net als op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, regels en normen binnen ons vakgebied. We bieden iedereen daarom de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen.

Vicoma heeft een pensioensregeling bij Allianz. De beleggingsexperts van Allianz beleggen de pensioenpremies via lifecycles. Je kunt daardoor ook zelf invloed uitoefenen op het beleggingsrisico. Jij bepaalt namelijk of je kiest voor het risicoprofiel defensief, neutraal of offensief. Vicoma betaalt een deel van jouw pensioen en zelf betaal je ook een maandelijkse bijdrage.

Vicomezen aan het woord.

Jouw toekomstige collega’s vertellen over het reilen en zeilen van hun baan.

Samen met Vicoma bouwen aan het Nederland van morgen

Samen met Vicoma bouwen aan het Nederland van morgen