Piping & Mechanical • Werken bij Vicoma Skip to content

Piping & Mechanical

Meer weten over Piping & Mechanical bij Vicoma?

Jordy Paijmans kan je er meer over vertellen

Jordy-paijmans

Jordy Paijmans

Recruiter

Als Piping & Mechanical Engineer bij Vicoma richt jij je op het werken aan ontwerpen en begrotingen voor nieuwe procesinstallaties of modificaties aan bestaande procesinstallaties.

Piping & Mechanical Engineer bij Vicoma

Jij vindt het leuk als Piping & Mechanical Engineer om voor klanten binnen verschillende markten actief te zijn. Afhankelijk van jouw expertise werk je de ene keer aan het ontwerp van een nieuwe tankput of pompmanifolds voor tankterminals en de andere keer aan het uitbreiden of vervangen van een pipingsysteem voor een (petro)chemische installatie. Maar het kan ook zijn dat jij je juist bezig houdt met sterkteleer, zware machinebouw, vermoeiingsberekeningen en aandrijftechniek. Denk bijvoorbeeld aan het opwaarderen van een kraan, zodat deze zwaardere lasten kan tillen, of het realiseren van een nieuwe schoorsteen die voor minder uitstoot zorgt. Wat het project ook is, je zorgt er in je ontwerp in elk geval voor dat alles goed bereikbaar, makkelijk te bedienen en eenvoudig te onderhouden is. Uiteraard zorg je er daarbij ook voor dat de installatie voldoet aan alle wettelijke eisen, normen en regelgeving.

Bekijk hier de projecten waar we bij Vicoma aan werken.

Samenwerking die verbindt

Je werkt nauw samen met collega’s. Niet alleen op je eigen afdeling, maar ook met collega’s van andere afdelingen en vestigingen. Ook zoek je de verbinding op met de klant, zodat je een duidelijk beeld hebt van zijn wensen, eisen en verwachtingen. Door helder en op tijd te communiceren voorkomen we teleurstellingen of miscommunicatie.

Daarnaast werken wij samen aan jouw groei. Want ook in jouw vakgebied zijn er ontwikkelingen op technisch vlak of op het gebied van regelgeving. Wij snappen dat het voor jou belangrijk is om te beschikken over deze actuele kennis. Maar ook om jezelf te ontwikkelen en jouw kennis te verbreden. Hiervoor bieden wij jou de mogelijkheid om cursussen en trainingen te volgen.

Veelgestelde vragen over Piping & Mechanical?

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden voor een Piping & Mechanical Engineer?

Vicoma biedt een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je bij een fulltime dienstverband 35 vrije dagen. Maar het is bij Vicoma ook mogelijk om parttime te werken. We vinden de werk en privébalans belangrijk en daarom hanteren we flexibele werktijden, werken we hybride, hebben we regelingen voor zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof, een verhuisdag en meer. Daarnaast bieden we mogelijkheden zodat jij jezelf kan ontwikkelen en kan je ieder jaar rekenen op vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Kan ik als Piping & Mechanical Engineer doorgroeien?

Absoluut. Je kan doorgroeien op technisch gebied, maar ook kan je doorgroeien in de richting van Project Management of als leidinggevende. Het is maar net waar jouw ambitie ligt.

Welke opleiding heb ik nodig als Piping & Mechanical Engineer?

Om als Piping & Mechanical Engineer bij Vicoma te werken heb je minimaal HBO werk- en denkniveau nodig en een opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde (WTB).

Kan ik ook vanuit huis werken als Piping & Mechanical Engineer?

Jazeker, bij Vicoma werken we hybride en flexibel. De richtlijn is dat je bij een fulltime dienstverband maximaal 2 dagen vanuit huis werkt. Om dit mogelijk te maken krijg je een laptop en telefoon van de zaak. Ook vinden we het belangrijk dat jij jouw thuiswerkplek goed kan inrichting. Daarom faciliteren we dit met de benodigde middelen, zoals een bureau, bureaustoel, scherm (inclusief USB-C docking station), toetsenbord en computermuis.

Piping & Mechanical vacatures

We laten ons graag uitdagen door de industrie om tot de beste oplossingen te komen. Kom jij ons helpen?

Bekijk alle vacatures

Benieuwd naar onze projecten binnen de Piping & Mechanical?

Bekijk alle projecten

Meer weten over Piping & Mechanical?

Jordy Paijmans kan je er meer over vertellen

Jordy-paijmans

Jordy Paijmans

Recruiter

Vicomezen aan het woord.

Jouw toekomstige collega’s vertellen over het reilen en zeilen van hun baan.

Samen met Vicoma bouwen aan het Nederland van morgen

Samen met Vicoma bouwen aan het Nederland van morgen