Consultancy • Werken bij Vicoma Skip to content

Consultancy

Meer weten over Consultancy bij Vicoma?

Jordy Paijmans kan je er meer over vertellen

Jordy-paijmans

Jordy Paijmans

Recruiter

Als Consultant bij Vicoma begrijp je dat klanten in een operationele omgeving niet altijd de tijd hebben om een idee goed af te bakenen. Bovendien kan jouw frisse blik helpen om van de “standaardoplossing” af te stappen. Daarom ben je als Consultant in staat om vanaf een hoger abstractieniveau de situatie te bekijken.

Consultancy bij Vicoma

Op de afdeling Consultancy werk je aan bijvoorbeeld een investeringsplan, technisch concept of tender voor de volgende fase van een project. Daarbij richt jij je op het definiëren van de scope, het afwegen van strategische risico’s, een analyse van de terugverdientijd en het maken van de businesscase. Ook houd je rekening met zaken als de impact van (toekomstige) regelgeving, duurzaamheidsdoelen, bedrijfszekerheid en veiligheid. Als er meerdere mogelijkheden zijn om tot het gestelde doel te komen dan ben jij degene die de klant kan adviseren. Bijvoorbeeld over welke oplossing de meest zinvolle investering is of het best past bij de langetermijnstrategie van de klant.

Je ondersteunt klanten bij:

  • Optimaliseren van de energiehuishouding
  • Een masterplan opstellen voor aanpassingen of onderhoud
  • Verlengen van de levensduur van assets
  • Conceptontwerp
  • Alternatievenstudies
  • Techno-economische haalbaarheidsstudies
  • Opschalen van processen of installaties
  • Vergunningstrajecten en subsidieaanvragen
  • Operationele kosten reduceren

 

Bekijk hier de projecten waar we bij Vicoma aan werken.

Samenwerking die verbindt

Om jouw werk als Consultant goed te kunnen uitvoeren werk je samen met collega’s van andere afdelingen. Dit stelt jou in staat om het beste advies te geven aan de klant. Ook werken we samen aan jouw ontwikkeling als professional. Om jouw rol goed te kunnen vervullen is het belangrijk dat jouw kennis up to date is. Daarbij ondersteunen wij jou door het beschikbaar stellen van ons opleidingsbudget. Hierdoor kan jij de cursus of training volgen die je nodig hebt. Daarnaast blijven we continu in gesprek en geven we elkaar feedback. Zo helpen we jou bij het realiseren van jouw ambitie en leren ook wij van jouw ervaring.

Veelgestelde vragen over Consultancy?

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden voor een Consultant?

Vicoma biedt een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je bij een fulltime dienstverband 35 vrije dagen. Maar het is bij Vicoma ook mogelijk om parttime te werken. We vinden de werk en privébalans belangrijk en daarom hanteren we flexibele werktijden, werken we hybride, hebben we regelingen voor zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof, een verhuisdag en meer. Daarnaast bieden we mogelijkheden zodat jij jezelf kan ontwikkelen en kan je ieder jaar rekenen op vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Kan ik als Consultant doorgroeien?

Absoluut. Je kan doorgroeien op technisch gebied, maar ook kan je doorgroeien in de richting van Project Management of als leidinggevende. Het is maar net waar jouw ambitie ligt.

Welke opleiding heb ik nodig als Consultant?

Om als Consultant bij Vicoma te werken beschik je bij voorkeur over WO werk- en denkniveau. Daarnaast is een technische opleiding vereist, bijvoorbeeld een opleiding Technische Bedrijfskunde.

Kan ik ook vanuit huis werken als Consultant?

Jazeker, bij Vicoma werken we hybride en flexibel. De richtlijn is dat je bij een fulltime dienstverband maximaal 2 dagen vanuit huis werkt. Om dit mogelijk te maken krijg je een laptop en telefoon van de zaak. Ook vinden we het belangrijk dat jij jouw thuiswerkplek goed kan inrichting. Daarom faciliteren we dit met de benodigde middelen, zoals een bureau, bureaustoel, scherm (inclusief USB-C docking station), toetsenbord en computermuis.

Consultancy vacatures

We laten ons graag uitdagen door de industrie om tot de beste oplossingen te komen. Kom jij ons helpen?

Bekijk alle vacatures

Benieuwd naar onze projecten binnen de Consultancy?

Bekijk alle projecten

Meer weten over Consultancy?

Jordy Paijmans kan je er meer over vertellen

Jordy-paijmans

Jordy Paijmans

Recruiter

Vicomezen aan het woord.

Jouw toekomstige collega’s vertellen over het reilen en zeilen van hun baan.

Samen met Vicoma bouwen aan het Nederland van morgen

Samen met Vicoma bouwen aan het Nederland van morgen