Process • Werken bij Vicoma Skip to content

Process

Meer weten over Process bij Vicoma?

Jordy Paijmans kan je er meer over vertellen

Jordy-paijmans

Jordy Paijmans

Recruiter

Als Process Engineer bij Vicoma werk je aan projecten voor klanten binnen verschillende markten. Je ondersteunt klanten bij het identificeren van potentiële verbeteringen in hun productieprocessen. En je ontwerpt oplossingen om deze verbeteringen te implementeren. Of het nu gaat om het ontwerpen van nieuwe processen of het optimaliseren van bestaande processen.

Process Engineer bij Vicoma

Wanneer je aan de slag gaat als Process Engineer voer je bijvoorbeeld haalbaarheidsstudies, veiligheidsstudies en processimulaties uit. Ook houdt de afdeling Process zich bezig met wetgeving, gevaarlijke stoffen, compatibiliteit en het maken van berekeningen (o.a. thermisch en hydraulisch). Tevens stel je projectbudgetten en begrotingen op en vervaardig je uitvoeringspakketten voor de klant.

Bekijk hier de projecten waar we bij Vicoma aan werken.

Samenwerking die verbindt

De samenwerking met collega’s beperkt zich niet tot de collega’s van de eigen afdeling of vestiging, maar kan ook met collega’s van andere afdelingen en vestigingen zijn. Ook begrijp je dat elke klant uniek is. Daarom werk je als Process Engineer nauw samen met onze opdrachtgevers om hun specifieke eisen en doelstellingen te begrijpen. Ook onderhoud je regelmatig contact om de voortgang van de projecten te bespreken. Je begrijpt dat een goede communicatie en samenwerking met collega’s en opdrachtgevers is essentieel om de projectdoelstellingen te bereiken.

Daarnaast werken wij samen aan jouw groei. Want ook jouw vakgebied ontwikkelt zich. Wij snappen dat het voor jou als Process Engineer belangrijk is om te beschikken over actuele kennis. Maar ook om jezelf te ontwikkelen en jouw kennis te verbreden. Hiervoor bieden wij jou de mogelijkheid om cursussen en trainingen te volgen.

Veelgestelde vragen over Process?

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden voor een Process Engineer?

Vicoma biedt een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je bij een fulltime dienstverband 35 vrije dagen. Maar het is bij Vicoma ook mogelijk om parttime te werken. We vinden de werk en privébalans belangrijk en daarom hanteren we flexibele werktijden, werken we hybride, hebben we regelingen voor zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof, een verhuisdag en meer. Daarnaast bieden we mogelijkheden zodat jij jezelf kan ontwikkelen en kan je ieder jaar rekenen op vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Kan ik als Process Engineer doorgroeien?

Absoluut. Je kan doorgroeien op technisch gebied, maar ook kan je doorgroeien in de richting van Project Management of als leidinggevende. Het is maar net waar jouw ambitie ligt.

Welke opleiding heb ik nodig als Process Engineer?

Om als Process Engineer bij Vicoma te werken heb je minimaal een HBO opleiding nodig in de richting van Chemische Technologie of WO opleiding richting Chemical Engineering.

Kan ik ook vanuit huis werken als Process Engineer?

Jazeker, bij Vicoma werken we hybride en flexibel. De richtlijn is dat je bij een fulltime dienstverband maximaal 2 dagen vanuit huis werkt. Om dit mogelijk te maken krijg je een laptop en telefoon van de zaak. Ook vinden we het belangrijk dat jij jouw thuiswerkplek goed kan inrichting. Daarom faciliteren we dit met de benodigde middelen, zoals een bureau, bureaustoel, scherm (inclusief USB-C docking station), toetsenbord en computermuis.

Process vacatures

We laten ons graag uitdagen door de industrie om tot de beste oplossingen te komen. Kom jij ons helpen?

Bekijk alle vacatures

Benieuwd naar onze projecten binnen de Process?

Bekijk alle projecten

Meer weten over Process?

Jordy Paijmans kan je er meer over vertellen

Jordy-paijmans

Jordy Paijmans

Recruiter

Vicomezen aan het woord.

Jouw toekomstige collega’s vertellen over het reilen en zeilen van hun baan.

Samen met Vicoma bouwen aan het Nederland van morgen

Samen met Vicoma bouwen aan het Nederland van morgen